2013. december 2., hétfő

RE UPLOAD_Radics Béla - a Kapitány - ( Archív ) 1972 - 77 . Digital transfer, restored, noise cleaning and mixed, at Audio Design Studio 2003




Download Bonus track Zöld Csillag

Track_1


Track_2

Kedves Hallgató!


A lemezen hallható felvételek sajnos nem súrolják a " Hi-Fi minőség " felső határát - azonban figyelembe véve azt, hogy akkoriban csupán amatőr, kalóz felvételek léteztek, igy hát ma is csak ezekből dolgozhattunk. Ell kell fogadnunk azt a tényt, hogy a régi érzések és emlékek felidézése mellett kell ezeket a felvételeket meghallgatni és értéküket elismerni.
Ahhoz , hogy ilyen minőségben sikerült mindenki számára hozzáférhetővé tenni ezt a lemezt, nagyon sok gyűjtő és közel egy éves hangrestaurálási munka , egy nagy adag megszállottság, és rengeteg próbálkozás kellett. A nem létező minőségből, így sikerült az emberi fül számára hallgatható minőséget varázsolni.
Sokan mondták, hogy szép dolog amire vállalkoztam, de rosszallóan ingatták a fejüket - ebből úgy sem lehet semmit sem csinálni. Volt aki 'zenekritikusnak mondta magát és kijelentette, hogy egy össze eszkábált, össze hegesztett termék az egész'. Nem baj, mindenkinek nem tetszhet minden, ami viszont elégedettséget ad mégis, egy kis kárörömmel, hogy neki sem sikerült jobbat be szerezni a nem létezőből! Nem bántam meg a sok munkát, és fáradságot, amit erre a kiadványra áldoztam, mert valójában a végén nem a minőség lett a legfontosabb, hanem az emlékek megőrzése és az, hogy egy nagyszerű gitáros emléke nem merül a feledés homályába!
Ez a lemez igazából egy kortörténeti érték, mivel e korszak blues-rockzenei bombája volt Radics Béla a maga különcségével, és sajátos világával együtt.
Remélem, senkinek nem okozunk majd csalódást, és talán olyan örömmel fogja mindenki hallgatni, mint amilyen lekesedéssel készítettem el ezt a hanganyagot!

Berkes László - hangrestaurátor és zenei rendező
Grafikai munkák - ADR Team

Nincsenek megjegyzések: