2021. július 18., vasárnap

Bill Wolfgramme and his Islanders - Hoffman Manning King - Hawaiian Wedding Song LP 1971 - Digital transfer, noise cleaning and remastered, at Audio Design Studio 2021 th.

 


Download DATA  01   02   03

Az eredeti felvétel átírása 1997-ben készült, a borítók és a korongok akkor nem lettek beszkennelve. De szerencsére a Discogs oldalán ezt az albumot sikerült megtalálnom. ( Köszönet ezért a remek adatbázisért )

Bill Wolfgramme neve a hawaii zenei életben igazán a legismertebb előadók között szerepel. Nagyon sok lemeze jelent meg munkássága során. A hawaii gitár előadói között kiemelkedő minőségű játék technikájáról lett ismert. Rendkívül tisztán és finoman kezelte a hangszert, ami bizony sok lapgitáros esetében nem mondható el.

Ez lemezanyag került most feldolgozásra 2021-ben

Bill Wolfgramme

Bill Wolfgramme (1925. október 7. - 2003. szeptember 25.), azaz Bill Wolfgramme a lap steel gitárra és a népszerű hawaii zenére szakosodott zenész volt. Tonga szigetkirályságában született, és német származású volt. A Bill Wolfgramme & His Islanders egykori vezetője, egy népszerű szigetországi zenekar Új-Zélandon, amely rendszeresen játszott az Orange Ballroomban, egy történelmi táncteremben Aucklandben.

Vava'u-ban született. Tinédzserként tagja volt egy zenekarnak, amelynek vezető gitárosa Charlie Sanft, egy ismert tongai steelgitáros és tanár unokaöccse volt. akkoriban ukulelén és ritmusgitáron játszott. Az acélgitározást 19 évesen kezdte el. Wolfgramm 23 évesen Új-Zélandra emigrált.

Első felvétele a Fijian Holiday volt, és Mavis Rivers néven jelent meg Bill Wolfgramm and His Rhythm címmel a Tanza kiadónál. 1950-es években az élőzenei színtér nagy húzóembere volt, és az 1950-es években Új-Zélandon is jelentős lemezlovas volt. 1950-ben, amikor a 78 rpm-es lemezekről a 33 rpm-es lemezekre való átállás zajlott, a Bill Wolfgramm & His Islanders az aucklandi Astor Recording Studiosban rögzítette a South Sea Rhythm-et. Az album felvétele négy hónapig tartott, és Daphne Walker is szerepelt rajta. Ez az egyik első olyan hosszú lejátszású 33 fordulat/perces lemez, amelyet Új-Zélandon nyomtattak. Egyesek úgy vélik, hogy ez az album lehetett az első. A lemezfelvételeket egészen az 1970-es évekig folytatta,[6] és egészen az 1990-es évek elejéig aktív volt.
Tizenkét nappal 78. születésnapja előtt halt meg.

Ő volt a nagybátyja az USA-ban élő Wolfgramm családnak is, akik megalapították a The Jets zenekart és Nani Wolfgramm steel gitáros és lemezlovas. 
(Wikipedia)

Bill Wolfgramme And His Islanders – Hawaiian Wedding Song
Label: Fiesta – FLPS 1657
Series: International Series/ Hawaiian
Format: Vinyl, LP,
Country:US
Released: 1971
Genre: Folk, World, & Country
Style: 

Tracklist

A1 - Hawaiian Wedding Song
Written – Hoffman, King, Manning
A2 - South Seas Medley
A2a - Tahiti Nui
Written- E. Lund
A2b - Vana Vana
Written - S. G. Graham
A2c - Chululu
Written – Trad
A3 - Hawaiian Tattoo
Written – M. Thomas
A4 - Pa Mai
A5 - Kohala March
Written - Trad
A6 - Pa Lo Lo
B1 - My Isle Of Golden Dreams
Written – Kahn, Blaufuss
B2 - Yacka Hula Hickey Dula
Written – Goetz, Young, Wendling
B3 - Maui Girl
Written- Trad.
B4 - Sea Breeze
Written - Hoffman, Manning
B5 - Tiiger Shark
Written – Hodgkinson
B6 - Isa Lei
Written - Trad.

Original data: Discogs


Nincsenek megjegyzések: