2009. szeptember 18., péntek

Bontovics Kati - Ártatlan bűn [1979]

Download_DATA

01 Artatlan bun
02 Hallgatnek egy kis rock and rollt
03 Csak itt es veletek
04 Csak szalj
05 Zene nelkul az elet tevedes
06 Az utca vegen nem egett a lampa
07 Szerelem
08 Ki tiltja azt
09 Amikor Ahogy ebredsz mellettem
10 A szoba ures
11 Kie vagyok en
12 Huvos van



Bontovics Kati

Jazzénekesnő.
1953. január 30-án, Budapesten született. A gimnázium második osztályát végezte, amikor a budai Ifjúsági Parkban elindult egy tehetségkutató énekversenyen, s ha már ott volt, meg is nyerte azt. Pályája is itt indult el, ugyanis a tehetséges fiatal lányra a műsort kísérő zenekar, a Scampolo is felfigyelt, és Faragó István „Judy” különdíjként meghívta a maguk közé, mint az együttes szólóénekesét.

Így 1969-75 között a Scampolo zenekar tagja volt, akikkel szép sikereket értek el.

1970-ben készült el az első rádiófelvétel.

1972-ben pedig az első kislemezük jelent meg, miközben egyre szélesebb körben lettek ismertek és elismertek.

1973-ban iratkozott be a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola dzsessz tanszakának ének részlegére.

1977-ben kitüntetéssel fejezte be tanulmányait. Külföldön is sikerrel szerepelt: fellépett valamennyi akkori szocialista országban, de Ausztriában is örömmel fogadták a képzett hangú magyar énekesnőt.

1979-ben önálló lemezzel jelentkezett, amelynek az „Ártatlan bűn” címet adta. Zeneszerzőként Jakab György és Másik János, szövegíróként pedig Adamis Anna segítette munkáját. Az albumra a kor ízlésének megfelelően elsősorban disco-nóták kerültek fel.

1980-ban - szintén Másik János közreműködésével - egy 80 perces animációs film –„Habfürdő” - főszerepét énekelhette el.

1989-ban ismét nagylemeze jelent meg, amelynek az „I fell so good” címet adta, és rajta többnyire blues és dzsessz dallamok találhatóak. Szólólemezein és koncertjein főként a Nautilus zenekar segítette.

Többször fellépet a Vukán György trióval. Hosszú éveken keresztül kísérték az énekesnőt, számos sikeres dzsessz koncerteket tartottak együtt.
Később a Bontovics Kati együttessel aratott szép sikereket. Társai: Berdisz Tamás (dob), Cselik Gábor (zongora) és Friedrich Károly (harsona)

Nincsenek megjegyzések: