2013. május 2., csütörtök

Faragó Judy István - Judy Guitar Lp 1983 Digital transfer , noise cleaning and remastered, at Audio Design Studio 2013.

This variant with the original titles written down on the cover

Ez a változat az eredeti, a borítón leírt címekkel


Download_DATA

Faragó Judy István - Judy Guitar (LP 1983)


01 Szerencsevadász /Fortune Hunter
02 Bárhol jársz / Anywhere You Go
03 Úton hazafelé / On Our Way Home
04 Borotai képek / Pictures Of Borota
05 Zöld köntös / Greensleeves
06 Akácos út / Road With Acacias
77 Judy gitár / Judy Guitar
08 Azok a szép napok / Those Where The Days
09 Vinnélek, vinnélek / I'd Take You
10 Várj míg sötét lesz / Wait Till The Darkness Comes
11 Az első villamos / The First Tramway
12 Ezüst eső / Silver Rain
13 Ne hagyd el soha / Kiss Of Fire....
14 Csárdás / Csardas

Personel:

Faragó Judy István: Guitars / Fender Telecaster Pro II, Fender G3, Acoustic, Tambura, Electic guitas,
Solrész János: Drums,
Karácsony János: Bass guitar,
Mihály János : Bass guitar,
Horváth Kornél : Percusions,
Dolák-Saly Róbert : Acoustic guitar,
Presser Gábor : Keyboard,
Bige István : Piano,

Favorit Records. (p) 1983 Made in Hungary.
A legendás SCAMPOLO együttes gitárosa (1962-64), majd katonai bevonulása után az 1964-es Ki Mit Tud népszerű FLOTILLA együttesének vezetője, gitárosa. Leszerelése után ismét a Scampolo együttes tagja. A Scampolo volt az első zenekar, amely elsőként játszott Elvis Presley-, Cliff Richards- és Shadows-dalokat a magyar közönségnek. 1973-ban Komár Lászlóval alakította meg a Szemek, Szájak, Szívek nevű együttest, amely 1974-ben Sprint néven folytatta. 1977-ben nagylemezük jelent meg. Feloszlása után session-zenészként játszott koncerteken és lemezfelvételeken. Komár László állandó kísérője volt. Részt vett Komár országos turnéjain, műsorában, egészen 1987-ig. 1988-tól Szandival és Fenyő Miklóssal dolgozott. 1993-ban, egy nagyon sikeres turné utolsó állomásán * két teltházas Erkel Színházban tartott előadás, melyet a Magyar Televízió is közvetített * saját elhatározásából elbúcsúzott az aktív fellépésektől. Hite szerint mindig a csúcson kell abbahagyni! Mindent csak addig szabad csinálni, amig még valóban szívvel és lélekkel tudja az ember csinálni. Ha örömet tud vele szerezni önmagának és másoknak. Amikor ez már "csak pénz", kötelesség, akkor az már erőlködés, amit nem szabad folytatni, abba kell hagyni! 1994 decemberében még fellépett a TeleSport felkérésére a TS Karácsony keretében jótékony céllal rendezett karácsonyi műsorban, a Budapest Sportcsarnokban. Ez volt élete első közös fellépése fiával, aki * akkor már a TeleSport riportereként * konferálta fel, nem kis meghatódottsággal. Néhány évvel később, kizárólag legjobb barátjának, a Scampolo egykori kisérőgitárosának, Atkári Lajosnak, a hosszas unszolására hajlandó még egyszer színpadra lépni.
Így kerülhetett sor 1998. február 13-án a Budapest Kongresszusi Központban * Komár László Valentin-napi műsorának keretében * az eredeti felállású, legendás SCAMPOLO együttes teltházas, nagyon nagy sikerű koncertjére, melyet később a Magyar Televízió is közvetített.
1998 májusában a nézők kérésének eleget téve a Három kívánság c. TV-műsorban kettős minőségben léptek fel. A zenélés mellett a SCAMPOLO tagjai "focimeccsen" mérték össze erejüket egy ifjú együttessel. A "meccset", külön kívánságra, a sportriporter gyermek, Faragó Richard kommentálta. Még ma is sokan vallják, hogy visszavonulása nagy veszteség volt, mert egyéni stílusával, szívből jövő, odaadó játékával érzéseket, üzeneteket közvetít. A zene nyelvén "beszélt"! Csodálatos dolgokat, egyszerűen, őszintén, közvetlenül. Pedig "csak" játszott. De az ő játékának, a zenének nála "lelke" van... Három önálló nagylemeze (LP) jelent meg: Judy guitar (1983), Ezüst gitár (1986), Judy 3 (1991), CD-je Best of Judy (1992). A Best of F. "JUDY" I. a három nagylemez anyagaiból készült válogatás, mely kizárólag CD-n jelent meg. (A hangkazettán való kiadást, mint szerző, nem engedélyezte.)

1 megjegyzés:

N.M. írta...

Ellenőrizni kéne, mert tudtommal nem Mihály János, hanem Mihály Tomi játszott egy darabig basszust a SCAMPOLO-ban. (Később az OMEGA oszlopos tagja lett.) Sajnos őt már nem lehet megkérdezni, mint ahogy Judyt sem, de Presser Pici, aki szintén elfordult a SCAMPOLO-ban, biztos emlékszik. Ne legyen már hiba az oldalon!!!
NM