2008. december 9., kedd

Radics Béla - a Kapitány - ( Archív ) 1972 - 77 . Digital transferred, noise cleaning and mixed, at Audio Design Studio 2003




Download Bonus track Zöld Csillag

Track_1



Track_2

Kedves Hallgató!

A lemezen hallható felvételek sajnos nem súrolják a " Hi-Fi minőség " felső határát - azonban figyelembe véve azt, hogy akkoriban csupán amatőr, és kalóz felvételek léteztek, igy hát ma is csak ezekből dolgozhattunk. Ell kell fogadnunk azt a tényt, hogy a régi érzések és emlékek felidézése mellett kell e felvételeket meghallgatni és értéküket elismerni.
Ahoz , hogy ilyen minőségben sikerült mindenki számára hozzáférhetővé tenni ezt a lemezt, nagyon sok gyűjtő és közel egy éves hangrestaurálási munka , egy nagy adag megszállottság, és rengeteg próbálkozás kellett. A nem létező minőségből, így sikerült az emberi fül számára hallgatható minőséget varázsolni.
Sokan mondták, hogy szép dolog amire vállalkoztam, de rosszallóan ingatták a fejüket - ebből úgy sem lehet semmit sem csinálni. Nem bántam meg a sok munkát, és fáradságot amit erre a kiadványra áldoztam, mert valójában a végén nem a minőség lett a legfontosabb, hanem az emlékek megőrzése és az, hogy egy nagyszerű gitáros emléke nem merül a feledés homályába!
Ez a lemez igazából egy kortörténeti érték, mivel e korszak blues-rockzenei bombája volt Radics Béla a maga különcségével, és sajátos világával együtt.
Remélem, senkinek nem okozunk majd csalódást, és talán olyan örömmel fogja mindenki hallgatni, mint amilyen lekesedéssel készítettem el ezt a hanganyagot!

Berkes László - hangrestaurátor és zenei rendező
Grafikai munkák - ADR Team

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azthiszem sok - sok zenebarát nevében írhatom: KÖSZÖNÖM. Radics és a zene örök.....!